Lambdaszonda, Nox csapda 29 termék

Gépjárművekben az üzemanyag/levegő arány szabályozásra ún. lambda-szondát (más jelöléssel: λ-szondaoxigénszenzor) használnak.A gépkocsik kipufogórendszerébe épített lambda-szondáknak kettős szerepük van. A szonda a kipufogógáz oxigéntartalmának folyamatos mérésével egyrészt az üzemanyag/levegő mennyiségi arányának szabályozásához, másrészt a katalizátor hatékony működéséhez szükséges oxigénszint beállításához elektromos jelet szolgáltat.A nevét a tüzeléstechnikában is használatos légfeleslegtényező általánosan használt jelének, a lambda (λ) görög betű nevéből kapta. A légfeleslegtényező egy dimenziómentes szám, ami megadja a tüzelőanyag (üzemanyag) egységnyi mennyiségének tökéletes elégetéséhez szükséges, a gyakorlati és az elméleti levegőmennyiség hányadosát. Sztöchiometrikus összetételű keverék esetén értéke: λ = 1,00.
Lambdaszonda
A szenzor kiviteli formájában a gyújtógyertyára emlékeztet és a kipufogócsonkba építve, a katalizátor előtt helyezik el. A lambdaszonda kerámiatubusát (1) perforált fémház (4) védi a mechanikai sérülésektől, mint az ábrán látható.

Kategória szűrő

Cikkszám kereső (cikkszám pl.: 1848220, part number pl.: AV619601AE)

Alkatrész érdeklődés

Amennyiben nem találta meg a keresett alkatrészt, vagy segítségre van szüksége, kérjük küldje el számunkra alkatrész érdeklődését.

Alkatrésszel kapcsolatos szakmai kérdése van?

Leadott rendeléssel kapcsolatos kérdése van?

termék / oldal