Okostelefon szélesvásznon

A Ford ma a barcelonai Mobil Világkongresszuson jelentette be, hogy a népszerű navigációs és közlekedési alkalmazás, a Waze 2018 áprilisától világszerte elérhető a Ford-tulajdonosok számára.*

Több mint 100 millió aktív felhasználójával a Waze a világ legnagyobb közösségi közlekedési és navigációs alkalmazása. A CES szakkiállításon a Ford már bejelentette, hogy az Apple iPhone-tulajdonosok ezentúl az autó nagyméretű központi képernyőjén is megjeleníthetik a telefonjukon futó Waze alkalmazást. A Ford kínálatában eddig is szerepelt már az AppLink platformra fejlesztett Sygic mobiltelefonos navigációs alkalmazás, valamint a FordPass Live Traffic szolgáltatással kiegészített SYNC 3 Navigációs Rendszer.

“Tisztában vagyunk vele, hogy az emberek nagyon sokféle navigációs alkalmazást használnak arra, hogy biztonságosan és hatékonyan közlekedhessenek, ezért több partnerrel is szorosan együttműködünk, hogy ezt biztosíthassuk számukra,” nyilatkozta Don Butler, a Ford kommunikáló járművekért és kapcsolódó szolgáltatásokért felelős igazgatója. „A SYNC 3 AppLink platform segítségével az autósok biztonságosan és problémamentesen kezelhetik kedvenc alkalmazásaikat, miközben kezüket a kormányon, szemüket pedig az úton tartják.”

A Ford SYNC AppLink lehetővé teszi, hogy az autósok a jármű saját érintőképernyőjén keresztül, hangutasításokkal és a kormánykerékre szerelt kezelőszervekkel használják a támogatott alkalmazásokat. Az AppLink számítástechnikai hátterét a SmartDeviceLink (SDL) nyílt forráskódú szoftver biztosítja, amit több autógyártó is alkalmaz. Az SDL közös interfészt biztosít az alkalmazások és a járművek között.

“A Waze közel 100 millió ember számára könnyíti meg a mindennapos közlekedést – és mostantól sok Ford-tulajdonos is közéjük tartozhat, akik ezentúl még biztonságosabban, autójuk saját kijelzőjén keresztül használhatják majd alkalmazásunkat,” mondta Jens Baron, a Waze autós termékekért felelős vezetője. „A Waze nem csupán egy piros vonal a térképen, hiszen egy egész közösség áll mögötte, akik világszerte megosztják egymással az utazás közben szerzett információikat.”

A Ford azt is Barcelonában jelentette be, hogy az autósok hamarosan az igény szerinti zenelátszást kínáló Acast podcast-alkalmazást is használhatják. Ez a szolgáltatás egy intelligens programmal elemzi a napi autózások időtartamát, és az utazás hosszához illő lejátszási listákat ajánl. Az Acast volt a Ford 2017-es “Make it Driveable” című párizsi AppLink-versenyének egyik győztese; erre a megmérettetésre a vállalat olyan startupokat hívott meg, amelyek az utazást kellemesebbé varázsoló ötletek fejlesztésén dolgoztak.

A Ford megerősítette, hogy az AppLink rendszerhez hamarosan további alkalmazások is elérhetők lesznek:

  • BPme: BP töltőállomásokat keres, és az üzemanyag árát az autóban ülve is ki lehet vele fizetni
  • Radioplayer: a jövő hónaptól megtalálhatók és steamelhetők vele a felhasználó kedvenc rádióműsorai és podcatjai
  • Cisco WebEx: a hangvezérléssel működő app segítségével a felhasználók menet közben is biztonságosan tarthatnak webkonferenciát**

Bejelentkezés