Fedezze fel egy Focus St-vel az autós Nirvánát a portugál hegyvidéken

Ha északnak vesszük az irányt Portugáliában, és elautózunk az Alvão Nemzeti Parkba, akkor a kanyargós N304 utat kell választanunk, ami alighanem Európa egyik legszebb útvonala. Az úttest széles, a burkolat tökéletes, és az izgalmas ritmusban váltakozó kanyarokból lenyűgöző kilátás tárul elénk. És ami a legjobb: mások alig járnak errefelé.

“A forgatás három napja alatt alig tucatnyi autóval találkoztunk,” mesélte Steve Sutcliffe újságíró, aki a Ford Focust vezeti.
 

“Nincs is itt másik északra vezető út, úgyhogy azt hiszem, az igencsak kanyargós N304 sok ember számára komoly kihívást jelent… Egy lelkes autósnak viszont feledhetetlen élmény!”

Portugáliának ezen a festői vidékén jó minőségű, de olcsó szállodák és apró kávézók várják a vendégeket, így az utazást nemcsak a vezetés szerelmesei élvezik majd, hanem a kirándulók is, akikre a gyönyörű vízesések és a közeli Olo folyó lenyűgöző látványa vár.

Ez a tizedik film az Európa legszebb autóstúra-útvonalai sorozatban, amelynek részei a legváltozatosabb helyekre röpítik el a nézőt, és a mostani epizód a lehetséges 60 pontból 57-et szerzett az izgalmi faktor, az út minősége és a helyi gasztro-élmények alapján. Eddig tehát ez a portugál útszakasz kapta a legmagasabb besorolást – ami újabb ok arra, hogy az ember ellátogasson ide.

Út neve, ország

Pontszám a lehetséges 60-ból

Transzfogarasi főút, Románia

51

North York Moors, Anglia

54

C462, Katalónia, Spanyolország

56

D526, 926, Alpok, Franciaország

55

B500, Fekete-erdő, Németország

51

MA10, Mallorca, Spanyolország

53

Atlanti út, Norvégia

53

Via Campocatino, Olaszország

53

Hegyi út, Man-sziget

56

N304, Portugália

57

Bejelentkezés