A Ford új navigációs alkalmazásai tökéletes útvonalat jelölnek ki

A Ford SYNC 3 infotainment-platformra kifejlesztett alkalmazásra épülő navigációs szolgáltatások segítségével a Ford-tulajdonosok biztosak lehetnek benne, hogy – címtől vagy irányítószámtól függetlenül – mindig pontosan megérkeznek majd a megfelelő célállomásra, miközben a rendszer a járművük számára legmegfelelőbb útvonalat jelöli ki.

A hivatásos sofőrök körében legnépszerűbbnek számító Sygic Truck Navigation az első, fedélzeti infotainment rendszerbe integrált navigációs alkalmazás, amit haszongépjármű-sofőrök számára fejlesztettek ki.* A rendszer még a mobil lefedettség nélküli vidéki körzetekben, teljesen offline módon is működőképes; az alkalmazás külön előnye, hogy a nagyobb méretű haszongépjárművek (például egy utánfutót vontató, magas tetőkialakítású Ford Transit) számára olyan útvonalakat jelöl ki, ahol elkerülhetik a túlságosan keskeny utakat vagy az alacsony hidakat/felüljárókat. A Sygic Truck Navigation külön konfigurációt is tartalmaz a lakókocsik és lakóautók számára, amely az optimalizált útvonaltervezést mellett POI-koordinátákat és kempingeket is ajánl a felhasználóknak.

 

A what3words segítségével mindössze három szó megadásával gyorsan és pontosan találhatók meg a címek.** A what3words három négyzetméteres négyzethálóra osztja az egész bolygót, és egy különleges algoritmussal mindegyik négyzethez egy háromszavas név rendelhető hozzá. A Barcelonai MWC szakkiállítás 1. számú csarnokában található Ford-stand például a ///gently.talents.quibble néven szerepel a rendszerben. Az új SYNC 3 AppLink integráció révén a Fordok vezetői az iOS- vagy Android-rendszerű what3words alkalmazással magabiztosan és precízen célba érhetnek – egy ipari létesítmény egy bizonyos bejáratához ugyanúgy, mint egy vidéki mountain bike kirándulás találkozási pontjához. Ehhez semmi mást nem kell tenniük, mint hogy hangutasításként kimondják a három szóból álló címet.

“A sofőrök ma már mobil irodaként használják autóikat, ezért a menet közben is rendelkezésre álló konnektivitás fontosabb számukra, mint valaha,” mondta Don Butler, a Ford kommunikáló járművekért és kapcsolódó szolgáltatásokért felelős igazgatója. „A what3words és a Sygic Professional Navigation integrálásával az AppLink rendszerbe és a kiterjedtebb SmartDeviceLink környezetbe a Ford új, fontos eszközöket biztosít a még hatékonyabb munkavégzéshez, biztosítva a sofőrök számára, hogy gyorsan, biztosan és pontosan eljussanak a célállomásra, bárhol legyen is az.”

A SYNC 3 AppLink infotainment rendszer lehetővé teszi, hogy a támogatott okostelefon-alkalmazások a jármű fedélzeti képernyőjén is megjelenjenek. A fejlett hangvezérléssel és a kormánykeréken elhelyezett gombokkal is kezelhető AppLink segítségével a sofőrök hatékonyabban végezhetik munkájukat, és kényelmesebben, zavaró külső hatások nélkül autózhatnak.

 

A Ford arra törekszik, hogy teljes haszongépjármű-kínálata részesülhessen a konnektivitás előnyeiből. Ezért a SYNC 3 szolgáltatásain felül a vállalat a legújabb Transit és Ranger modellekben már a FordPass Connect fedélzeti modem-technológiát is bevezeti.

A FordPass Connect révén az autósok és utasaik az egész út során kapcsolatban maradhatnak a külvilággal, mintha csak otthonukban lennének: egy 4G LTE-rendszerű WiFi-hotspot nem kevesebb, mint 10 készülékhez biztosít szupergyors fedélzeti internetkapcsolatot, méghozzá nemcsak az autóban, hanem a jármű 15 méteres körzetében.

A beépített modem a flottakezelőknek is értékes segítséget jelent a járművek kihasználtságának javításában és az üzemeltetési költségek csökkentésében; erre szolgálnak az új, 2019-ben bevezetendő Ford Telematics és Ford Data Services termékek. Ezen kívül számos szolgáltatás érhető még el a FordPass mobilalkalmazáson keresztül, amelyek mind az egyszemélyes vállalakozások, mind a nagy flották számára egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a járművek fenntartását és üzemeltetését.

A Ford ma mutatta be a TIDAL nevű, hifi-minőségű zenei steaming szolgáltatást is, ami ezentúl elérhető lesz az európai Ford-modellekben.*** A legkiválóbb audio-minőségben elérhető, 60 millió zeneszámot kínáló TIDAL nemcsak különleges podcastokat és válogatott lejátszási listákat kínál, hanem exkluzív, élőben sugárzott koncertek is elérhetők az alkalmazáson keresztül.

A SYNC 3 AppLink környezetben már eddig számos alkalmazás szerepelt, köztük a népszerű közösségi forgalomfigyelő és navigációs eszköz, a Waze; a meetingeken való részvételt biztosító, hangvezérlésű Cisco Webex; vagy éppen a Radioplayer, amivel az autósok több tízezer program és podcast közül válogathatnak.

# # #

* A Sygic Truck Navigation alkalmazás 2019 márciusától érhető el világszerte. A használat feltétele a SYNC 3 szoftver 2.3-as vagy annál fejlettebb változata. A Sygic Truck márciustól érhető el Android-eszközökön, az iOS-változat pedig kevéssel utána jelenik meg.

** A what3words szöveges vagy szóbeli bevitele mostantól a következő piacokon működik: Egyesült Királyság és Írország (angol nyelven), Németország (német nyelven), Spanyolország (spanyol nyelven), USA (angol és spanyol nyelven), Mexikó (spanyol nyelven). Az év későbbi szakaszában további nyelvek és országok is megjelennek a kínálatban. Az alkalmazás díjmentesen elérhető az iOS és Android rendszerekhez. Műszaki feltétel a fedélzeti navigációs rendszer és a SYNC 3 szoftver bármilyen verziója.

*** A TIDAL jelenleg az AppLink rendszeren keresztül érhető el Európában (angol nyelven, csak iOS változatban) Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban. Műszaki feltétel a SYNC 3 szoftver bármilyen verziója. A kiváló hangzáshűségű zenehallgatáshoz HiFi minőségű audiorendszer szükséges.

Bejelentkezés